Przyprawy
Znana w Starożytnym Egipcie czarnuszka siewna (kalonji) to uniwersalna roślina lecznicza, której ziarno spożywano bezpośrednio lub wytłaczano z niego olej....
Skład: pieprz grubo mielony (1,0-2,5 mm) Kraj pochodzenia: Wietnam Stosujemy do: mięs (wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny), ryb, zup, wędlin Idealny...
Skład: pieprz czarny mielony Kraj pochodzenia: Wietnam Stosujemy do: mięs (wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny), ryb, zup, wędlin. Masa...
Przyprawa do karkówki i żeberek to specjalnie skomponowana mieszanka aromatycznych ziołowych przypraw. Wyrazista ostrość i aromat przyprawy sprawią, że...
Składniki kardamon 100% Kraj pochodzenia: Gwatemala Zastosowanie kardamonu w kuchni jest dość szerokie. Główną jego zaletą jest specyficzny korzenny...
Kminek występuje głównie w Azji i Europie. Jego nasiona, o aromatycznym zapachu i lekko piekącym, korzennym smaku, stanowią przyprawę do sałatek, past, kapusty,...
Kmin rzymski, zwany kuminem To małe nasionka rośliny baldaszkowatej z rodziny selerowatych. Charakteryzuje się możnym, ostro-słodkim aromatem i ostrym, lekko...
Kolendra jest rośliną jednoroczną. Stosowana jest od czasów starożytnych - używał jej m.in. Hipokrates. Obecnie kolendra jest uprawiana na wszystkich...
Kozieradka - istotna nie tylko w kuchni Poznaj zalety i właściwości jakie posiada kozieradka mielona. Dowiedz się również jak wykorzystać ją nie tylko w kuchni,...
Kozieradka to małe twarde nasionka strąków rośliny przypominającej fasolę. Są twarde i żółtawe, nasze dostępne są w całości - można je zmielić...
Lubczyk znany jest od czasów starożytnych, kiedy to Grecy i Rzymianie stosowali go, jako lekarstwo na dolegliwości układu oddechowego, moczowego i...
Skład: mielona papryka ostra wędzona Kraj pochodzenia: Hiszpania Stosujemy do: przyprawiania i marynowania mięs, wędlin, dań mięsnych,...